Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajhullás lelki oldala

2013.05.06

A haj évszázadok óta az emberi életerő szimbóluma. A szőke embereknek mintegy 140 000, a barnáknak 110 000, a vörös hajúaknak közel 90 000 hajszáluk van. Az egészséges hajszál körülbelül 5-7 évig él, ezen idő alatt mintegy 70 cm hosszúra nő, mielőtt kihullana. Az egészséges ember naponta mintegy 70 hajszálat veszít. Mindazonáltal megvan a lehetőségünk arra, hogy megakadályozzuk a haj idő előtti kihullását.

Hajhullás: kimerültség, az életerő csökkenése, hiányos táplálkozás, terhelt psziché

Amit tenni kell

Minthogy a haj az életerő szimbóluma és érzékeny fokmérője, az egészséges táplálkozás nagymértékben hozzájárulhat az idő előtti hajhullás megelőzéséhez.

A modern táplálkozás szakemberei, biokémikusok és hormonspecialisták megállapították, hogy a búzacsíra, a napraforgómagok és a lecitin növelik a haj élettartamát. A saláta, a friss gyümölcs (különösen a sárgabarack), a csonthéjasak és különféle magvak szintén jótékony hatásúak. De fontos szerepet játszik itt a mentálhigiéné is, hiszen a zaklatott lelkiállapot fokozza a hajhullást. Egyszóval minden, ami valóban az egészséget szolgálja, a hajra is előnyös hatással van.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

alsózsolca

(baba istvánné, 2014.01.31 11:09)

Én 55 éves!Úgy 30,éves voltam amikor észre vetem,hogy hullik a hajam,de nem foglalkoztam vele nagyon és most már nagyon hullik és szinte kopaszodik elől a fejem!Már sok mindent ki próbáltam de semmi nem segíttet,viszonyt sok gyógyszert szedek többek között izom lazítót vérnyomás cukor asztmára kétféle pipát és tablettát,de ezek nem írják,hogy haj hullást okoznak! Már nem tudom,hogy mi lenne jó! Ilona..